Våra bondbönor är vår stolthet

Bondbönan är en av världens äldsta odlingsväxter med ursprung i Medelhavsregionen. I nordiska historieböcker omnämns de första gången redan på 1200-talet. Bondbönor trivs i det nordiska klimatet med korta, intensiva sommrar. Även om bönorna här blir mindre än de som odlas söderut, är de betydligt mer näringsrika.

Bondbönor är rika på protein och kostfiber. Proteiner är en viktig del av kosten eftersom de är nödvändiga för tillväxten – och för att förnya och skydda våra muskler.

Fava Mills Bondbönefärs och Bondbönebiffar är lättlagade alternativ till kött. Ofta kan du använda samma recept men bara byta ut köttet.

Ur miljösynvinkel är våra produkter ett bättre val än många andra proteinkällor – en naturlig råvara som odlas enligt hållbara principer på den finska landsbygden.

Fullt av kostfiber Fiber förekommer i grönsaker, frukter och spannmål. De är en viktig del av en balanserad kost, och bra för både mage och hjärta. Vi på Fava Mill utnyttjar hela bönan – skalen också. Det gör att alla våra produkter har en riktigt hög fiberhalt.

Balanserat näringsinnehåll gjort på rätt sätt. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda utmärkta vegetabiliska proteinkällor till veganer, vegetarianer och köttätare. Våra bönor och produkter odlas och produceras tvärs över Östersjön i Finland. Nära dig, alltså.

Vegetarianismen är en växande trend – särskilt i de nordiska länderna. Allt fler funderar på att minska på köttintaget. Men att bli vegetarian på heltid upplevs dock ofta som lite svårt. Fava Mill är lösningen. Vår färs och våra biffar gör det enkelt att njuta av en alternativ protein- och fiberkälla.

Även om bondbönan i sig har en lång historia är våra bondböneprodukter nya och unika. Ingen annan i världen tar tillvara på bondbönan som vi gör. Av denna uråldriga nordiska superböna skapar vi välsmakande, modern mat.