Var är Fava Mill Bondbönefärs för något?
Fava Mill Bondbönefärs är en vegetarisk färs gjord på finska bondbönor. Färsen är rik på protein och fiber, och fungerar perfekt som alternativ till köttfärs eller annan vegetarisk färs. Ett bra val för dig som vill minska köttintaget utan att göra avkall på smaken.

Vad är Fava Mill Bondbönebiffar för något?
Fava Mill Bondbönebiffar är välsmakande och ätklara vegetariska biffar gjorda på finska bondbönor. De finns i tre smaker: Original, Rödbeta och Orientalisk. Prova att servera biffarna på samma sätt som hamburgare. Eller med potatis eller ris och en god sås. Inspirerande recept finns på http://www.favamill.com/recept

Hur använder jag Fava Mill Bondbönefärs?
Bondbönefärsen är förkokt. Det betyder att den kan användas som stekt köttfärs eller annan vegetarisk färs direkt utan att behöva steka den. Testa till exempel att laga tacos, bolognese eller lasagne. Inspirerande recept finns på http://www.favamill.com/recept

Hur använder jag Fava Mill Bondbönebiffar?
Fava Mills Bondbönebiffar i tre olika smaker kan ätas kalla eller varma. De behöver inte stekas eller gräddas innan du äter dem. En biff smakar dock bäst när den är varm, så värm gärna i mikrovågsugn i ca 1-2 minuter (750 W) eller stek i panna på låg värme.

Måste jag steka/grädda bondbönefärsen?
Nej! Eftersom färsen är ätklar behöver den inte stekas eller gräddas före användning. Men om du vill ha en vacker och krispig yta, kan du steka den i lätt i panna. För såser, grytor eller ugnsmat är det bara att använda färsen direkt. I till exempel sallader, mackor eller tacos använder du färsen kall.

Hur länge står sig ett öppnat paket i kylen?
Fava Mill Böndbönefärs och Bondbönebiffar är förpackade i skyddande atmosfär och innehåller inga konserveringsmedel. Därför rekommenderar vi att du använder paketets innehåll så snabbt som möjligt efter att du öppnat det eftersom den skyddande atmosfären sipprat ut. Ett öppnat paket bör förvaras i kylskåp och helst användas inom ett dygn efter öppning.

Kan jag frysa Fava Mill Bondbönefärs/ Bondbönebiffar?
Ja! Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar kan frysas om de inte har använts före bäst före-datumets utgång.

Paketet innehåller 250 g bondbönefärs/bondbönebiffar. Hur många personen räcker det till?
Ett paket Bondbönefärs motsvarar i recept ungefär 400 gram köttfärs. Ett paket Fava Mill Böndbönebiffar räcker för 2-3 personer – räkna med två biffar/vuxen.

Var kan jag köpa Fava Mill Bondbönefärs?
Fava Mill Bondbönebiffar i olika smaker finns att köpa i utvalda Hemköp och Tempobutiker. Fava Mill Bondbönefärs Original och Texmex kan du köpa i utvalda Coop-butiker.

Jag är vegan. Kan jag använda Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar?
Alla Fava Mill-produkter är vegetariska och innehåller inga ingredienser med animalisk ursprung. Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar passar såväl veganer som vegetarianer. Allätare inte att förglömma!

Jag tål inte gluten. Kan jag använda Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar?
Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffarna är glutenfria – information står på förpackningarna.

Innehåller Fava Mill Bondbönefärs eller Bondbönebiffarna protein?
Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar är myclet rika på protein. Det kommer från bondbönan som är en proteinrik baljväxt och från ärtprotein. Kombinationen av dessa bidrar till en proteinhalt som är tillräcklig för att produkterna skall kunna användas som alternativ till andra proteinkällor, till exempel kött eller soja.

Vad är en bondböna?
Bondbönor är nordiska superbönor med ursprung i Medelhavsregionen. Sen medeltiden odlas de även i Norden, bla. i stor utsträckning i Finland med även i Sverige. Bondbönor trivs i det nordiska klimatet p.g.a. de korta, intensiva somrarna. Även om bönorna här blir mindre än de som odlas söderut, är de betydligt mer näringsrika. Finska bondbönor innehåller ca 30% protein i torrvikt och är även rika på kostfiber och långsamma kolhydrater!

Varifrån kommer bonbönorna?
Fava Mills Bondbönorna kommer från Finland. De odlas främst i Österbottenområdet som ligger ungefär tvärs över Östersjön i förhållande till Stockholm. Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar produceras i samma område. Ur miljösynvinkel är våra produkter ett lite bättre val än många andra proteinkällor eftersom de produceras förhållandevis nära dig.

Varifrån kommer stärkelsen i Fava Mill Bondbönefärsen?
Stärkelsen i Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiffar består av majs. Även om den heter modifierad stärkelse, betyder det inte att stärkelsen är genetiskt modifierad. Vära produkter (inklusive råvarorna) är GMO-fria.

Varför har produkterna brun färg?
Bondbönorna är gröna, men redan när de skördas har delvis mist sin färg. Därefter torkas de och det gör att bönorna blir bruna. Torkade finska bondbönor är dessutom mycket mindre än sina sydliga kusiner eftersom de tvingats mogna under en kort men intensiv period av sol och värme.

Vad är sockerkulör? Varför finns det sockerkulör i Fava Mill Bondbönefärs Original / Bondbönebiff Original?
Sockerkulör är karamelliserat socker, det vill säga smält socker som fått en brun färg. Sockerkulören bidrar såväl med smak som färg i färsen och biffarna.